Baaripähkinä starttaa Pelixirissä tiistaina 17.3. klo 19.00 alkaen.
Baaripähkinä pubivisa pähkinänkuoressa
Baaripähkinän perusidea
– Viihtyisä ja rento pubivisailukonsepti ympäri Suomea
– Osallistuminen on ilmaista ja visa on suunnattu kaikenikäisille (ravintolan ikärajan puitteissa)
– Pubivisassa on mukana multimediaa ja viihdyttäviä kysymyksiä laajasti eri aihealueista
– Jokaisessa ravintolassa on viikkovisoja ja oma finaali jossa ratkaistaan ravintolan mestaruus
– Baaripähkinän SM-finaalissa kohtaavat ravintoloiden mestarit kerran vuodessa
Baaripähkinä pubivisailun säännöt:
– Joukkuekoko saa olla 1-5 henkeä
– Kännykän ja netin käyttö visan aikana on kielletty
– Visoissa jaetaan ranking-pisteitä joukkuemäärän mukaan käänteisesti (esim. 10 joukkuetta, voittajalle 10 pistettä)
– Ravintolan finaaliin osallistumisoikeuden saa 20 ranking-pisteellä. Finaaliin saa osallistua vain joukkueeseen ilmoitetut ja hyväksytyt joukkueen jäsenet. Joukkueeseen voidaan lisätä ja hyväksyä jäseniä kapteenin puolesta visailijan “omalla sivulla”.
Pubivisailun rakenne:
– 30 kysymystä (sekä tarvittaessa tasapistekysymys)
– 3 osiota
– Kesto noin 1,5 – 2 tuntia
Visan pisteytys:
– 1.osiossa +1/0
– 2.osiossa +2/-1 (tieto)
– 3.osiossa +3/-2 (supertieto)
Ranking-pisteet:
– Jaetaan joukkuemäärä mukaan käänteisesti.
– Esim. mukana 12 joukkuetta
– 1.sija 12 pistettä
– 2.sija 11 pistettä
– 3.sija 10 pistettä
– jne…
– Eli kaikki joukkueet saavat pisteitä joka visasta. PAITSI ravintolan finaalissa ei enää jaeta pisteitä.
Ranking-pisteissä muutos vuoteen 2014:
– Jos joukkueet ovat tasapisteissä, kaikille esitettävä tasapistekysymys ratkaisee ranking-pisteet. Eli enää ei anneta “jaettuja” pisteitä, jaetusta sijasta kuten vuonna 2013.
Ravintolan visakausi, finaali ja palkinnot:
– Ravintolassa normaali visakausi kestää noin 4-6 kuukautta
– Osallistumisoikeuden ravintolan finaaliin saa 20 ranking-pisteellä. (Finaaliin voi osallistua myös alle 20-pisteellä mutta tällöin joukkue ei ole oikeutettu finaalipalkintoihin)
– Finaalipäivä ja palkinnot ilmoitetaan visassa screenillä ja ravintolan tiedoissa nettisivulla