Ajankohtaista

Kempeleen kolmen finaalin viikko sai arvoisensa päätöksen

Kempeleen Pelixirissä on tällä viikolla riittänyt kuhinaa ja jännitystä. Kilpailulähdöissä lisäjännitystä on tuonut sekä Koukkupaja Open -erikoiskilpailun viimeinen karsintaviikko, että OKL:n mestaruuskilpailujen karsintavaihe. Lauantaina pelattiin vielä näiden lisäksi valtakunnansarjaa miesten kolmosdivarin merkeissä.

Keilaajat tuntuivat olevan myös kovassa kevätvireessä, sillä useampikin pääsi lähelle täydellistä 300:n pisteen sarjaa. Jorma Kettunen ainoana sai kahdennentoista kaadonkin tehtyä, video on nähtävillä facebook-sivullamme. Tyylikkäin epäonnistuminen nähtiin lauantain valtakunnansarjassa, kun Riku Seppäselle jäi yhdentoista kaadon jälkeen käteen keilat 7 ja 10. KaBow:lle tästä sarjasta neljällä miehellä ”mukiinmenevät” pisteet 997, eli pelaajakohtainen keskiarvo lähes 250. Lauantaisen, ja kauden aikaisempien esitysten perusteella pojille voi toivotella hyvillä mielin onnea ja menestystä ensi kaudelle sarjaporrasta ylempänä. Valtakunnansarjan tulokset tästä.

Tiistaina taisteltiin talven Jokamiesliigan herrudesta. Voimakkaasta ”amatööriliigan” maineesta huolimatta tulostaso nousi tässäkin hyväksi. Neljän pelaajan play out -vaiheessa ei alle 200 pisteen sarjoilla ollut asiaa jatkoon. Jokamiesliiga huipentui tällä kertaa paikallisten juhliin, kun Pekka Timonen ja kaksi edellistä jokamiesliigaa voittanut Teemu Salonperä ottelivat voitosta. Voitto ei irronnut helpolla, sillä 232 keilannut Salonperä jäi tällä kertaa toiseksi Timosen nakutellessa 278. Molemmat miehet ovat muutenkin hyvässä vireessä ja selviytyivät myös Koukkupaja Openin finaaliin. Timonen nähtiin vasta myös Movitekin finaalissa Alppilassa. Suorituksia voidaan pitää lupaavina kun muistaa, että molemmat ovat rekisteröityneet kilpakeilaajiksi vasta hiljattain. Salonperällä tosin lisenssi on löytynyt aiemminkin, mutta välivuosia ehti kertyä useita ennen Pelixirin saapumista Kempeleeseen. Jokamiesliigan tulokset tästä.

Torstaina oli vuorossa Veteraaniliigan finaali. Finaali koki hieman verenvähyyttä, kun yhteensattumien vuoksi paikalle pääsi vain neljä keilaajaa. Paikalla olevien menoa tämä ei haitannut, vaan pisteistä taisteltiin hyvässä hengessä mutta tosissaan. Kilpailun käänsi voitokseen Round Robin vaiheessa Salme Pirkola. Salmelle selvästi sopi kaksinkamppailu asetelma, sillä hän voitti kaikki kolme Round Robin peliään. Toiseksi sijoittui Sakari Haataja, kolmanneksi Vuokko Järvenpää ja kolmanneksi Eeva Suorsa. Veteraaniliigan tulokset tästä.

Koukkupaja Openin finaali kruunasi upean keilailuviikon sunnuntaina. Voittajaksi hienolla 235:n keskiarvolla keilasi Mika Saarikivi. Voittajalla oli peli hallussa koko viikon, sillä kaksi karsintalähtöä Mika pelasi samalla 235:n keskiarvolla. Voittajan nimi ei siis tällä kertaa ollut suuri yllätys. Toiseksi keilasi hienosti ensimmäisessä finaalissaan Kempeleen oman seuran Teemu Salonperä. Kolmas oli tällä kertaa pitkänmatkalaiseksi laskettava Nina Holappa ja Round Robin nelikon täydesi Ossi Väisänen. Ossi pääsi kokeilemaan 300-sarjaakin, mutta yhdennellätoista heitolla seiskakeila vei voiton. Onnittelut menestyneille ja kiitokset runsaslukuiselle ja hyvin mukana eläneelle yleisölle! Finaalin tulokset tästä.